Alla inlägg den 18 juli 2007

Av Anna - 18 juli 2007 19:12


Josefin Nordstierna, (programledare på Bolibompa i vanliga fall, men just nu föräldraledig), visade upp sin lilla nyfödda Moses för några veckor sedan i ett avsnitt av Bolibompa. Först blev jag förvånad över namnvalet eftersom det inte hör till de mest vanliga namnen, men när jag sedan funderade på vad jag tyckte om namnet, började jag tycka allt mer om det. Jag tycker att Josefin och hennes man var modiga som gav deras son detta ovanliga namn, och Moses är ett mycket fint namn. Jag gillar det, det låter mjukt på något vis. En del namn är man så van att höra, eller förknippar det med något så pass mycket, att man tar det gör givet på något sätt. Man ser inte namnet som det verkligen är, eller som något speciellt eller unikt namn, utan man ser det istället på samma sätt som man alltid sett det. Jag tror att det var så jag såg Moses innan jag hörde att Josefins son fått detta namn. Jag har hela tiden förknippat namnet Moses med Moses/Mose i bibeln (kanske inte så otippat), och inte sett namnet som något annat än just namnet på en utav bibelns personligheter. När jag sedan fick se att Josefins son bar namnet Moses, såg jag namnet ur en helt ny synvinkel. Plötsligt var det en liten söt pojke i vår tid, och inte bara en man för tusentals år sedan, som hette Moses.

 

Jag tror att det lätt blir på det sättet, att man låter en massa namn passera utan att man ger dem någon större uppmärksamhet, men helt plötsligt dyker det upp någon/något som får en att se annorlunda på namnet. Så idag är mitt tips till er som letar efter nya favoritnamn, att hålla ögonen öppna och försöka att se de namn som ni redan känner till ur en ny synvinkel.

 

Jag läste också i en artikel att Josefins dotter, och Moses storasyster, heter Yrla (så som en utav karaktärerna i tv-serien Ebba och Didrik), så familjen Nordstierna verkar köra på temat ”ovanliga namn” :)

Tidigare månad - Senare månad

Presentation

Omröstning

Tycker du att det är roligt med namn?
 Ja absolut!
 Nej, namn intresserar mig inte.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
Juli 2007 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards